ariston

گرمایش از کف

بررسی مزایا و معایب گرمایش از کف در ساختمان

روش گرمایش از کف به عنوان یکی از راحت ترین, سالم ترین و طبیعی ترین روش ها برای گرمایش خانه شناخته می شود. استفاده از سیستم گرمایش از کف دارای مزایای بسیاری است که مهم ترین آن ها را برای شما توضیح می دهیم . امروزه استفاده از رادیاتور قرنیزی به عنوان مهم ترین سیستم گرمایش از کف شناخته شده است. همچنین معایب اندک این سیستم را نیز در انتهای مقاله برای شما بیان می کنیم.


مزایای استفاده از سیستم گرمایش از کف:

آسایش و آرامش در بالاترین حد ممکن درجه حرارت ثابت و دائمی در کل طول زمستان در نزدیکی کف ساختمان و در محلی که شما قرار دارید وجود خواهد داشت. هنگامی که محیط اطراف پا گرم باشد و هوای مورد تنفس گرمای زیادی نداشته باشد حالت بسیار دلپذیری است. سیستم انتقال گرمای گرمایش از کف به سیستم انتقال ایده آل بسیار نزدیک است، گرما به آرامی از کف به سمت سقف منتشر می شود، پای گرم و سر خنک به سلامت کمک می کند.

1- ثابت بودن حرارت:
در صورت هرگونه قطع برق و یا عوامل دیگر که باعث توقف حرارت دهی مرکزی باشد، مدت زمان سرد شدن آپارتمان بسیار طولانی تر از سایر روش ها می باشد. در این سیستم گرمایشی، در ابتدای گرم شدن سیستم، مدت زمانی طول می کشد تا کف زمین به درجه حرارت مطلوب برسد، ولی پس از گرم شدن این حرارت به صورت با ثبات تری در طول مدت زمستان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

2- سبکی وزن ساختمان، افزایش ارتفاع اتاق ها:
به علت استفاده از یک نوع لوله و همچنین حذف عبور لوله های تأسیساتی از روی یکدیگر(که عموماً باعث بالا آمدن کف واحدها و پر کردن در زمان ساخت می شود.)، ضخامت پوشش کف به مقدار زیادی کاهش می یابد. این امر ضمن کم کردن وزن ساختمان ( و در نتیجه استقامت بیشتر آن) موجب افزایش ارتفاع سقف واحدها نیز می شود.

3- صرفه جویی در مصرف سوخت:
به علت تماس مستقیم افراد با منبع گرمایش، درجه حرارت اتاق در درجات پایین تری تنظیم می شود. این امر موجب صرفه جویی 25 الی 40 درصدی در مصرف سوخت می شود.

4- آزادی عمل در دکوراسیون داخلی منزل:
در این نوع سیستم گرمایشی، به دلیل نبود رادیاتور فضای بیشتری در اختیار دارید. همچنین نگرانی از نزدیک بودن برخی وسایل مثل تلویزیون به آنها وجود ندارد. این امر به خصوص در واحدهای کوچکتر و اتاق خواب های با فضای محدود، ملموس تر است.

5- هوا پاکیزه تر و خشک نشدن هوا:
در سیستم رادیاتوری، عموماً هوای اتاق خشک می شود. این مشکل در سیستم گرمایش از کف وجود ندارد.

6- تمیزی دیوارها و اثاثیه منزل:
در سیستم گرمایش با رادیاتور، به علت سیکل گردش هوای داغ عموماً دیوارهای بالای رادیاتور به مرور زمان سیاه شده و دوده را به خود جذب میکنند. در سیستم گرمایش از کف، این مشکل برطرف شده و دیوارها و سایر لوازم در طول زمان سیاه نمی شوند.

7- استفاده از منابع حرارتی مختلف:
در این سیستم گرمایشی می توان از منابع مختلفی برای تأمین گرمایش استفاده کرد. موتورخانه، پکیج و حتی حرارت خورشیدی می توانند در این سیستم مورد استفاده قرار گیرند.

8- خشک تر باقی ماندن زمین های مرطوب و یا خیس:
در صورت نصب سیستم گرمایش از کف در اتاق هایی مانند آشپزخانه، سرویس های بهداشتی و زیر زمین، در صورت خیس شدن کف این اتاق ها (به علت شستسو)، کف آن ها به سرعت خشک می شود.


معایب سیستم گرمایش از کف:

سیستم گرمایش از کف نیز مانند سیستم های دیگر مشکلات خاص خود را دارد، اما اکثر این مشکلات قابل حل می باشند.

1- زمان پیش گرمایش سیستم گرمایش از کف:
گرمایش از کف دارای زمان پیش گرمایش 36 ساعته می باشد. به این شکل که استارت سیستم در اول فصل سرما (فقط در استارت اولیه در شروع زمستان)، با دمای 20 درجه سانتی گراد است و هر 12 ساعت 5 درجه می توان به آن افزود که در طول 36 ساعت به دمای ایده آل که همان 35 درجه است می رسد. اینکار برای این است که گرمای ناگهانی، به کف شوک وارد نکند. این زمان در سیستم رادیاتوری 10ساعت و در سیستم ها هوای گرم مانند فن کوئل زیر یک ساعت است.

2- عدم اعمال تغییرات در کف ساختمان:
به دلیل کف خواب بودن سیستم گرمایش از کف و عدم استفاده از اتصالات در لوله های کف خواب، پس از اتمام کف سازی دیگر نمی توان در کف ساختمان تغییر ایجاد کرد، اما تغییرات جزئی و کوچک را می توان انجام داد.

3- کف سازی قبل از اجرای گرمایش از کف:
قبل از اجرای گرمایش از کف باید روی لوله های آب، برق، گاز و غیره را به وسیله ملات سیمان هموار کرد تا سیستم گرمایش از کف را بتوان به درستی نصب کرد. این مشکل قابل حل می باشد، به این صورت که می توان با لوله کشی درست و استفاده از فوم بتن یا پوکه این مشکل را برطرف کرد.